Onacceptabel

import de kring 29 okt 2010 Cultuur

Dat NRC Handelsblad bezig is met een reorganisatie, is oud nieuws. Hoofdredacteur Peter Vandermeersch gaat de hele krant omgooien, waarbij de nodige ontslagen zullen vallen. Maar dat voor het eerst de column van Elsbeth Etty niet gepubliceerd is, heeft veel stof doen opwaaien.

Op dinsdag 5 oktober zochten veel trouwe Etty-volgers naar haar wekelijkse column, maar konden deze niet vinden. Wat is dit? Geen column van de trouwe NRC’er? Nee, want Willem Drees had op de opiniepagina een verhaal over hetzelfde onderwerp (het boek van PVV-politicus Martin Bosma). Dus Drees erin, Etty eruit. Het stuk werd uit loyaliteit nog wel even op internet gezet.

“Dit is onacceptabel,” zegt Etty. “Dit is niet alleen de eerste keer dat mijn column niet gepubliceerd is, het is ├╝berhaupt de eerste keer dat een column niet in de krant is gekomen.”

Wat nu? Stapt ze op? “Nee,” klinkt het al wat milder. “Ik werk gewoon zo hard als ik kan. Lever goede stukken in. Het is aan Vandermeersch wat hij er mee doet.”

Twee weken geleden lekte uit dat Etty er misschien uitvliegt. Hoe gaat dat nu? “Ik heb nog niks gehoord over mijn positie.”

Reageer op artikel:
Onacceptabel
Sluiten