Sp!its vs. De Pers

import de kring 29 okt 2010 Cultuur

Oorlogje tussen de treinkranten. Advocaat Bram Moszkowicz wilde vorige week in de rechtszaak tegen Geert Wilders aantonen dat de uitspraken die de PVV-leider heeft gedaan in interviews niet altijd correct worden weergegeven door journalisten. Kustaw Bessems, journalist van gratis dagblad De Pers, reageerde lichtelijk gepikeerd op de aantijgingen en twitterde vanuit de rechtszaal: “Nu loopt Moszko weer te suggereren dat ik maar wat in elkaar heb geflanst met dat interview uit 2007.”

Iemand twitterde hem op tongue-in-cheekwijze dat hij Moszkowicz dan maar zou moeten aanklagen. Bessems reactie: ‘Goed idee, even een kundige advocaat zoeken…’ De negentienjarige Sp!ts-webredacteur Rob Goossens zag de tweet voorbijkomen en maakte er gretig een stukje van. In de laatste alinea schrijft hij: “Bessems (-) is not amused door de aantijgingen van Moszkowicz en overweegt aangifte te doen.” Bessems reageert furieus als hij de creatie van Goossens ziet. “Wil jij die totale onzin als zou ik ‘overwegen aangifte te doen’ gauw weghalen uit je stuk op SpitsNieuws?”

Goossens weigert het vervolgens weg te halen en tikt er slechts een minimale update bij. “Webredacteur dezes is niet zo goed met humor en zo. Bessems gaat geen aangifte doen en maakte alleen een komisch bedoeld grapje om te lachen.”

Waarom haalt Goossens niet gewoon de bewuste alinea weg? “Dat is niet mogelijk vanwege de reacties onder zo’n stuk. Daarom zetten we er meestal een update onder.”

Goossens vindt dat Bessems zeurt. “In dit geval wel, ja. Hij wekte echt even de indruk een advocaat te zoeken.” Maar de Sp!ts-webredacteur steekt zijn hand diep in eigen boezem: “Ik had het kunnen weten, het is ontzettend stom van me.”

Reageer op artikel:
Sp!its vs. De Pers
Sluiten