Lekker ruiken is zó 2009…

eelko rol 2 nov 2010 Politiek

En wij maar denken dat persoonlijke hygiëne he-le-maal je van het was deze 21ste eeuw. Nee dus: er schijnen namelijk mensen te zijn die zaken als een dagelijkse douche of deodorant de grootste onzin vinden, en de wetenschap geeft hen nog gelijk ook!

In Amerika is inmiddels een flink aantal health freaks opgestaan dat onze ingeburgerde hyperhygiëne de rug heeft toegekeerd. Zoals de 55-jarige Jenefer Palmer, die naar eigen zeggen niet meer dan drie keer per week doucht en nóóit deodorant gebruikt. Een washandje onder de armen en tussen de benen volstaat, en een schijfje citroen langs de oksels moet de écht nare lucht maskeren. Brrrr…

Volgens dr. Gallo van de University of California in San Diego mag het allemaal inderdaad best wat minder met dat gepoets, gesmeer, gespuit en geveeg. Je spoelt met elke badder- of douchebeurt immers talloze kostbare lichaamseigen bacteriën door het afvoerputje. “Goede bacteriën leren jouw eigen huidcellen antibiotica aan te maken die de slechte bacteriën tegengaan,” aldus Gallo. Met de tijd zullen de bacteriën die akelige geuren verspreiden ook de nek omgedraaid worden.

Nu maar hopen dat deze nieuwe rage zich niet onze richting op beweegt.

[[image file=”2010-11/zweet.jpg” ]]

Reageer op artikel:
Lekker ruiken is zó 2009…
Sluiten