Shape Magazine zet vreemdganger op cover; stuurt 6 miljoen abonnees excuusbrief

alex ringeling 2 nov 2010 Cultuur

De Amerikaanse countryzangeres LeAnn Rimes, in ons land voornamelijk bekend van de hit Can’t Fight The Moonlight uit chickflick Coyote Ugly, kwam onlangs in opspraak omdat ze vreemd was gegaan met acteur Eddie Cibrian. Dat zo’n foute huwelijkssloper vervolgens op de cover van fitnessmagazine Shape stond, schoot 40 (!) abonnees in het verkeerde keelgat. Hoog tijd voor een persoonlijke excuusbrief aan alle 6 miljoen abonnees, besloot Shape-hoofdredactrice Valerie Latona.

Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De getrouwde zangeres ging vreemd met de eveneens getrouwde CSI-acteur Eddie Cibrian, maar stond vlak daarna op de cover van een blad. Dat kan dus niet in het puriteinse Amerika. Nadat wel 40 abonnees hierover geklaagd hadden stuurde Valerie Latona álle zes miljoen lezers een email. In deze mail enkele minder vleiende woorden aan het adres van Rimes. Zo werd ze een ‘husband-stealer‘ genoemd, en noemde Latona het een ‘terrible mistake‘ dat de zangeres op de cover stond.[[image file=”2010-11/schermafbeelding_2010-11-01_om_5.12.21_pm.png” align=”right” ]]

De zangeres zelf kwam deze mail ook onder ogen, en ze reageerde geschokt op Twitter. Zo stelt ze dat deze mail van de hoofdredactrice nogal tegenstrijdig is met het feestje dat het blad voor haar geeft aankomende week omdat ze voor de derde keer op de cover staat, en belooft ze haar fans deze zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Latona doet nu een “Mariska Orbánnetje” en is de zaak enorm aan het downplayen. Zo zegt ze dat de weinig vleiende opmerkingen over Rimes niet van haar, maar van de klagende 40 lezers waren. En, zo beweert ze als een Amerikaanse Mariska Orbán-de Haas: “Het kwam verkeerd over, en dat spijt me.”

Reageer op artikel:
Shape Magazine zet vreemdganger op cover; stuurt 6 miljoen abonnees excuusbrief
Sluiten