Spring naar de content

Facebook als kristallen bol in de liefde

Waar dat internet toch niet goed voor is... Mocht u niet blij zijn met uw relatie of juist bang zijn dat uw partner schoon genoeg van u heeft, dan lijkt het een idee om beiden een account op Facebook aan te maken. Schrijver David McCandless deed onderzoek en stuitte op een aantal bizarre patronen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Zoals u wellicht weet is Facebook een uiterst populaire manier om online contact te onderhouden met vrienden, familie, verre kennissen en misschien zelfs buitenechtelijke relaties. Door het al dan niet dagelijks updaten van uw profiel schenkt u het sociale netwerk een schat aan persoonlijke informatie. En laat die informatie nu een aantal herkenbare patronen bevatten.

David McCandless bestudeerde 10.000 van die persoonlijke updates, en dan met name de exemplaren samenvielen met relatiebreuken (kennelijk doen mensen dat gewoon online, en niet meer gewoon per sms, zoals vroegâh). McCandless constateerde dat maandag de meest geschikte dag is om iemand te dumpen, en dan het liefst twee weken voor Kerst. Vlak voor de zomervakantie doet het ook erg goed.

Ondanks het schaamteloze feit dat dit soort privézaken gewoon en plein public gebracht wordt, is men nog wel zo fatsoenlijk hun partner doorgaans niet met Kerst zelf bij het vuilnis te zetten.