De tuin van De Librije

import eetteam 5 nov 2010 Leven

Restaurants op sterniveau zijn aan hun stand verpicht om met boodschappen van uitzonderlijke kwaliteit te werken, en dan bij voorkeur niet de spullen van de horecagroothandel die iedereen in zijn karretje kan laden. In elk geval producten met een begrijpelijk verhaal dat verwijst naar de directe omgeving van het restaurant.

Zo is driesterrenchef Jonnie Boer een meesterlijk ambassadeur voor Overijssel, die geen gelegenheid onbenut laat om de streekproducten letterlijk op een podium te zetten. Maar zo leuk als het is om met lokale ‘mannetjes’ te werken, een serieus restaurant zal zich er toch van moeten verzekeren dat de aanvoer op peil blijft. Het zoeken is dus naar een leverancier die een sprookjesachtig verhaal heeft en tegelijk constante kwaliteit in flinke hoeveelheden kan leveren.

Jonnie Boer kan rekenen op kweker Eef Stel uit Dalfsen, die bonsai-uitvoeringen van tomaat, wortel en venkel kan leveren, naast curiosa als ananas-salie en het oesterplantje. Op www.hpdetijd.nl toont Eef zijn driesterrenweelde.

Kwekerij Eef Stel, Ankummer Es 11, Dalfsen. Meer info www.vitalegroente.nl.

Reageer op artikel:
De tuin van De Librije
Sluiten