Spring naar de content

Gemeente Hengelo tegen dakloze krakers: Zoek zelf maar woonruimte

Ja, en daar sta je dan. Woonde je tot afgelopen zondag nog lekker gratis in een gestolen huis, brandt de hele sakkerse boel af. En ondanks dat je vindt [[popup file=”2010-11/krakers.jpg” description=”dat wetten niet voor jou gelden” align=”inline” ]], wil je toch graag vervangende woonruimte van de gemeente. Nou, niet in Hengelo dus. De inmiddels dakloze krakers krijgen geen urgentieverklaring, en mogen zelf op zoek naar nieuwe woonruimte. En een nieuwe woning stelen mag dus niet meer, sinds 1 oktober.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een woordvoerster van de gemeente Hengelo vertelde aan TC Tubantia dat de gemeente niet actief op zoek gaat naar vervangende woonruimte. De huizenstelers worden doorverwezen naar woningcorporatie Welbions, waar ze gewoon op een wachtlijst komen. “We willen wél kijken of we in de snelle verhuur wat voor ze kunnen betekenen,” stelt een woordvoerster van de woningcorporatie. Dit betekent dat de krakers eventueel gehuisvest zouden kunnen worden in panden waar écht niemand wil wonen. Hier moeten ze echter wel huur voor gaan betalen.

Of de krakers hierop in gaan of gewoon weer gaan rellen en tot moord gaan oproepen is niet bekend. Bij krakersbolwerk Indymedia blijft het vooralsnog stil omtrent de kwestie.

Onderwerpen