Jeroen Krabbé: acteur, regisseur, dodenduider, matig wijnschilder

niek stolker 5 nov 2010 Cultuur

Jeroen Krabbé is overal deze week. Is het niet als dodenduider, dan wel als auteur van een (zeer geestig) overlijdensbericht in Propria Cures of als geïnterviewde in HP/De Tijds Zelfportret (antwoord op de Bent u monogaam-vraag: “Ik geloof het wel.”) Vandaag debuteert Krabbé als wijnschilder.

HP/De Tijd-wijnkenner Harold Hamersma is niet te spreken over het kunstwerk dat Krabbé ter beschikking stelde om op het etiket van de Zuid-Afrikaanse wijn Stroomopwaarts te laten zetten.

De wijn is wel goed, aldus Hamersma. “Een hele lekker wijn met stevig wat zongebruind rood en donker fruit en wat Zuid-Afrika-geuren.” Een fles Stroomopwaarts kost tegen de 10 euro, waarvan een deel naar project WorldGranny gaat.

<embed width=”410″ height=”326″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=ab7c4f46f9656608efdb” type=”application/x-shockwave-flash” />

Reageer op artikel:
Jeroen Krabbé: acteur, regisseur, dodenduider, matig wijnschilder
Sluiten