Non-nieuws op voorpagina

import de kring 5 nov 2010 Cultuur

Er werd woensdagavond historie in de Tweede Kamer geschreven tijdens het debat over de regeringsverklaring. Maar liefst 61 Kamerleden wilden dat het Koninklijk Huis op de schop gaat. Alleen de PvdA wilde niet door de pomp. Op Twitter werd die nacht nog even nagepraat met onder meer Jan ‘t Hart, voormalig adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en nu nieuwschef aldaar. Hij vond het geen nieuws.

“De buitenlanderjacht van de PVV kent geen grenzen, zelfs die van het eigen koningshuis niet. PvdA wil gelukkig heksenjacht van PVV niet steunen. In de top 100 problemen in Nederland komt het koningshuis echt niet voor,” ageerde ‘t Hart. En: “Wilders zegt het al jaren, [dit is] geen nieuws. Die andere partijen ook. Rituele dans. Het is een non-probleem. En verschuil je al helemaal niet achter 61 *proest* Kamerleden. Als je journalist bent (-) agendeer je problemen. Geen non-issues.”

Waie schetste de volgende ochtend onze verbazing? De Volkskrant opende paginabreed met het ‘non-nieuws’ én wijdde er een hoofdredactioneel commentaar aan.

Reactie van ‘t Hart op datzelfde vermaledijde Twitter: “Ik was gisteren niet op de redactie ;-)”

Reageer op artikel:
Non-nieuws op voorpagina
Sluiten