Spring naar de content

Ook ik vind dat Gretta de eretitel antisemiet verdient!

Het is weer vrijdag en u weet wat dat betekent: tijd voor een ouderwetse solidariteitsactie. Wat is er aan de hand? Gretta Duisenberg heeft deze week aangifte gedaan tegen Elsevier-blogger Afshin Ellian vanwege ‘systematische belediging en smaad’. De backgrounds leest u hier. Ellian’s collega Leon de Winter is nu een solidariteitsactie begonnen die ik gaarne steun. Ook ik vind dat Gretta de eretitel antisemiet verdient!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Want De Winter stelt in zijn column van vandaag haar uitspraak “Ik vind antisemiet bijna een eretitel worden” aan de kaak. De Winter: “Moeten we haar niet helpen met het weglaten van dat ‘bijna’? Ze heeft het zonder dat ‘bijna’ al zwaar genoeg. De joden controleren de media, de banken, de handel in menselijke organen en in Amsterdam de broodjeswinkels en vroeger toen ik opgroeide de handel in lompen en metalen, en daarbij maken ze het leven van de Palestijnen zo zuur dat ze langer leven dan de Turken.”

Volgens De Winter leven we in een vrij land en als Duisenberg de ‘eretitel’ wil dragen dan moet dat kunnen. “Dus, help Gretta aan een eretitel. Ze mag vanaf nu best dat ‘bijna’ in ‘ik vind antisemiet bijna een eretitel worden’ weglaten. Mag best, hoor, Gretje!

En Trouw-columniste Elma Drayer is ook zielig. Want waarom heeft Duisenberg geen aangifte tegen haar gedaan? Mocht u op Twitter zitten: retweet dan gerust “Ook ik vind dat Gretta de eretitel antisemiet verdient!

Onderwerpen