Spring naar de content

Weer een spookboek?

Anderhalf jaar geleden introduceerde internetgoeroe Francisco van Jole een nieuw fenomeen: het spookboek. Altijd aan - De invasie van de persoonlijke media was al enige tijd te reserveren, het ISBN-nummer was bekend, evenals de prijs (€16,95) en zelfs de cover was al klaar. Eén detail: er was geen boek. Reden, zo meldde uitgever Augustus bij monde van persvoorlichtster Marjolein van Doorn: "De heer Van Jole heeft het te druk."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Altijd Aan is tot op de dag van vandaag niet te vinden.

Hans Hillen - koud drie weken minister van Defensie - lijkt nu navolging te geven aan het voorbeeld van Van Jole. Politieke analyse Progressief is ouderwets - Afrekening met een mislukte revolutie stond op de rol voor oktober. ISBN-nummer, prijs (€19,95) en omvang (256 pagina's) zijn rondgecommuniceerd, maar waar is het boek?

"Dat is voorlopig uitgesteld naar februari 2011," zo meldt een woordvoerder van Uitgeverij Bert Bakker. Betekent uitstel afstel? Dat lijkt er wel op, aangezien er kritiek op het CDA in zou staan - en dat kan natuurlijk niet nu hij CDA-minister is.