Wie is de jokkebrok?

import de kring 5 nov 2010 Cultuur

SP-voorzitter Jan Marijnissen stond afgelopen vrijdag klaar om vanuit Brabant naar de Amsterdamse studio van Pauw & Witteman te rijden. Het kabinet had die dag besloten geen geld te steken in het Nationaal Historisch Museum (destijds op initiatief van Marijnissen opgezet), en Paul Witteman had de SP’er hoogstpersoonlijk uitgenodigd.

Vlak voor vertrek belde een P&W-redacteur. Boodschap: hij hoefde niet meer te komen. In zijn column op sp.nl legt Marijnissen uit: “

Martin Bosma, Kamerlid van de PVV, en ook gast in de uitzending, had tegen de redactie en de presentatoren gezegd: ‘Als Marijnissen komt, kom ik niet.’ De programmamakers: dan zeggen we Marijnissen af.”

Klopt dat? “Onzin,” reageert PVV’er Bosma. “Ik wist niet dat Marijnissen een potentiële gast was. Discussiëren over het Nationaal Historisch Museum met Marijnissen zou ook niet zo’n probleem zijn geweest. PVV en SP hebben in dat dossier altijd samen opgetrokken.”

Wie spreekt hier de waarheid? Jeroen Pauw: “Toen Bosma niet zoveel zin had in een andere politicus, hebben we Marijnissen afgezegd.”

Reageer op artikel:
Wie is de jokkebrok?
Sluiten