Gerd Leers: vier weken minister, vier rellen

niek stolker 9 nov 2010 Politiek

Hij is pas 26 dagen minister, maar Gerd Leers heeft al genoeg kopzorgen voor een hele ambtstermijn. Eerst was er geëmmer over oude uitspraken over Wilders (“hij overschrijdt alle grenzen van fatsoenlijkheid“), wat leidde tot een genant keuringsgesprek bij Geert. Toen gedoe rond zijn gele Bulgaarse vakantievilla. Gevolgd door een gele kaart wegens het achterhouden van een brief van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Bij rel nummer vier is Geert Wilders weer betrokken.

De PVV-leider valt Leers vandaag snoeihard aan in de Volkskrant, omdat hij zich gisteren in Brussel niet aan de afspraken hield. Rutte I is tegen de opheffing van de visumplicht voor Albanezen en Bosniërs stemmen, maar minister van Immigratie en Asiel Leers stemde voor.

“Een uitermate zwak optreden,” reageerde Wilders. “Hij had natuurlijk tegen moeten stemmen. En om te beginnen had hij op tijd in Brussel moeten aankomen om de discussie wel te beïnvloeden. De uitkomst is nu erg slecht: de grenzen open, daar zit in Nederland echt helemaal niemand op te wachten. En wat hij met paria en extreme voorstellen bedoelt is mij ook niet helder. Warrige teksten.”

En: “We zullen Leers afrekenen op resultaten. Laten we hopen dat die verbeteren en dat hij wat meer ruggengraat toont.”

[[ poll uid=297 ]]

Reageer op artikel:
Gerd Leers: vier weken minister, vier rellen
Sluiten