Spring naar de content

Criminaliteitscijfers PVV-Kamerleden hoger dan Goudse straatjeugd

Het zal u niet ontgaan zijn. Er is wederom een PVV’er in opspraak gekomen wegens crimineel gedrag. Dit is, inclusief de eerder geschrapte kandidaat-Kamerleden Brogt en Markuszower, al de achtste. Als we alleen de vijf huidige PVV-Kamerleden meetellen, is nog steeds meer dan 20% van de huidige PVV-fractie beschuldigd van crimineel gedrag. Significant meer dan de 13,8% van de jonge Marokkanen in Gouda.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Trouw wist in september jongstleden naar aanleiding van een rapport van de Erasmus Universiteit nog te melden dat de criminaliteit onder de Marokkaanse jeugd verschilt per stad, waarbij het geplaagde Gouda, waar Brinkman het leger wil gaan inzetten, bovenaan stond met 13,8%. Toch is dat cijfer nog steeds beduidend lager dan het percentage PVV’ers in de Tweede Kamer die verdacht worden of werden van een misdrijf. Zo kwam gisteren in het programma Uitgesproken WNL de nieuwste rel naar voren, uitgezocht door Crimesite.nl. Ditmaal dus de woordvoerder voor Wonen en Wijken, Eric Lucassen. Deze zou zijn buren jarenlang geterroriseerd hebben.

De stand tot nu toe:

1. Dion Graus – openlijke geweldpleging, stalking van meerdere vrouwen, fraude met zijn cv
2. Hero Brinkman – bedreiging, openbare dronkenschap, diefstal (van bier) en openlijke geweldpleging
3. Arjan Brogt –  oplichting (ineens “verdwenen” van de kandidatenlijst)
4. Mellony van Hemert – gedoe rond cv
5. Gidi Markuszower – verboden wapenbezit (opgestapt na “aanhoudende negatieve berichtgeving”)
6. Jhim van Bemmel – faillissementsfraude
7. Marcial Hernandez – openlijke geweldpleging
8. Eric Lucassen – bedreiging, openlijke geweldpleging

Wilders heeft gezegd dat hij de kwestie Lucassen ‘tot op de bodem‘ gaat uitzoeken. Lucassen zelf ontkent in alle toonaarden, en stelt dat het om een langlopend conflict over hondenpoep ging, en hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan de daden waarvan hij beschuldigd wordt.

Onderwerpen