Spring naar de content

NOS: Twitter verboten

De NOS heeft voor haar medewerkers regels opgesteld die het twitteren aan banden moeten leggen. Journalist en blije DWDD-gadgetjongen Alexander Klöpping wist de hand te leggen op een interne mail van NOS-baas Jan de Jong. “Ook al post je een bericht als privépersoon, door de buitenwereld wordt de mening van een NOS-er al heel snel als de mening van de NOS beschouwd.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Vooralsnog reageren NOS-medewerkers gemoedelijk op de nieuwe regels, ook al is het eerste slachtoffer van de nieuwe richtlijnen inmiddels gevallen: NOS Journaal-hoofdredacteur Hans Laroes [[popup file=”2010-11/laroes.jpg” description=”heeft een koffiezetapparaat ontslagen” align=”inline” ]]. Washington-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal belooft zijn followers per DM (een persoonlijk bericht via Twitter) op de hoogte te houden.

Maar alle gekheid op een stokje: er is natuurlijk helemaal niets mis met het reguleren van de sociale media binnen een organisatie. De BBC heeft al lang interne regels en dat geld ook voor bedrijven als Yahoo, IBM en de Australische overheid. In Nederland was de provincie Overijssel de eerste provincie die met twitterrichtlijnen kwam. Ook de Rijksoverheid beraadt zich op een richtlijn voor haar ambtenaren.  

Ander Twitter-gerelateerd nieuws: kijk de premier daar eens [[popup file=”2010-11/retweetbeatrix.jpg” description=”de koningin retweeten” align=”inline” ]]!

Onderwerpen