Duwer en draaier

import de kring 12 nov 2010 Cultuur

In 2007 belde PvdA’er Wouter Bos (toen vicepremier) naar toenmalig Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Broertjes. Hij wilde even praten over de columns van Bert Wagendorp; die zouden hem zetels kosten en dus drong hij aan op het vertrek van de Achterhoekse letterknecht. Wat de hoofdredacteur toen weer doorvertelde aan Wagendorp, die ontdaan reageerde.

Aldus het verhaal van GroenLinks-stemmer Wagendorp zelf, vorige week in radioprogramma Kunststof. Een mediastorm was het gevolg. Wagendorp voelde zich genoodzaakt in zijn column van afgelopen zaterdag op de zaak terug te komen. Daarin schrijft hij onder meer dat Broertjes zich niets meer kan herinneren van zijn gesprekken met zowel Bos als hemzelf. “Zo gaat het met de waarheid. Je staat er met je neus bovenop en zij ontglipt je waar je bij staat.”

Op Twitter benadrukt Broertjes het ‘geen belangrijke kwestie’ te hebben gevonden. “Was het niet meer dan een goede grap?”

Saillant detail: de 58-jarige Broertjes keerde in juli de journalistiek de rug toe en is nu lijstduwer voor de herindelingverkiezingen van 24 november voor de nieuw op te richten gemeente Stichtse Vecht. Voor welke partij? U raadt het al: de PvdA. Toch knap: hij draait nú al als een echte politicus om zijn partijgenoot Bos niet voor het hoofd te stoten.

Reageer op artikel:
Duwer en draaier
Sluiten