Spring naar de content

Gaat Marco Pastors naar de Eerste Kamer?

Het gerucht ging dat Leefbaar Rotterdam raadslid Marco Pastors naar de Eerste Kamer zou vertrekken. Afgelopen maart deed er al een verhaal de ronde dat Pastors een landelijke carrière ambieerde maar nu lijkt zijn hang naar de PVV in de Eerste Kamer wel erg dichtbij. Dus wat gaat Pastors nou doen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het antwoord op deze vraag namens Leefbaar Rotterdam is kort maar krachtig: “Het is een gerucht,” meldt een woordvoerster van de partij. “Pastors wil zelf niet reageren op het verzinsel dat hij naar de Eerste Kamer zou gaan.” Waar de commotie vandaan komt, weet de woordvoerster wel: “Ik las er een berichtje over op Twitter en sms’te Marco meteen met de vraag of hij een nieuwe carrière ging beginnen. Hij zei van niet.”

Dit ‘gerucht’ heeft toch wel erg serieuze vormen aangenomen. “Pastors had al beloofd dat hij uit de Raad stapt als hij geen wethouder zou worden. Die belofte komt hij nu vermoedelijk na,” meldt PvdA’er Peter van Heemst op Twitter. Ook politiek journalist Kees Boonman meldt deze week in HP/De Tijd dat ‘het gerucht gaat dat Pastors voor de PVV interesse zou hebben voor de senaat’. Vooralsnog ontkent Pastors de berichten, maar hij ontkent niet zijn eventuele wens om naar de Eerste Kamer te vertrekken. Wordt vervolgd!