Spring naar de content

Ajax in crisis: Johan Cruijff roept op tot revolutie

Ajax is fysiek en mentaal niet goed genoeg, het eerste elftal speelt zonder passie en is geen team. (Dit is alleen nog maar kritiek van binnenuit, van respectievelijk Martin Jol en Luis Suarez.) Na de kansloze 2-0 nederlaag in Alkmaar waren er gisterenavond veel ongevraagde adviezen in Studio Voetbal. Vandaag komen de kranten daar nog eens overheen. De Telegraaf ruimde de halve voorpagina in voor Johan Cruijff, die dit keer ‘alle Ajacieden’ oproept tot een revolutie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Via de ledenraadverkiezing van volgende maand hoopt Cruijff het huidige bestuur te dwingen op te stappen. Zijn nieuwe kandidaten zijn – zoals altijd – ex-topvoetballers: Marc Overmars, Tscheu La Ling, Marco van Basten, Keje Molenaar en Frank Rijkaard. Briljante eerste twee zinnen: “Er zijn mensen die beweren, dat ik bezig ben Ajax kapot te maken. Die begrijpen het dus niet.

Intussen heeft algemeen directeur Rik van den Boog zijn lot verbonden aan dat van trainer Jol. Híj zal degene niet zijn die de geplaagde trainer de laan uitstuurt. Dat zal zijn opvolger moeten doen.

De volgende tegenstanders van Ajax zijn de koplopers van Nederland (PSV, zaterdag) en Spanje (Real Madrid, drie dagen later).

Onderwerpen