Nederland verrechtst? Mwoa, valt best mee…

eelko rol 16 nov 2010 Politiek

Na jaren ergens in het midden te hebben gebalanceerd, hebben veel Nederlanders het idee dat we met ons vrijdenkende landje op een flink rechts klimaat afstevenen. Het waren immers een slordige anderhalf miljoen kiezers die op Greet en zijn PVV stemden, en o wat zou dat een akelig signaal naar het buitenland geven. Maar… is dat wel zo?

Volgens The Guardian is er inderdaad een felle ruk naar (extreem) rechts merkbaar in verschillende Europese landen, maar kijk nou: ons kroketten- en frikandellenlandje blijft compleet verstoten van dit euvel. Sterker nog, er wordt met geen woord gerept over de hoogblonde roerganger, zijn tamelijk uitgesproken ideologieën, zijn aparte optredens in het buitenland en de nogal discutabele achtergrond van een aantal van zijn partijleden. Niks van dat – het is hier (afgezien van een EDL-demo’tje op z’n tijd) gewoon retegezellig. En dat kun je van een hoop andere Eurolanden niet zeggen.

[[image file=”2010-11/rechtseuropa.png” alt=”liev” ]]

O, en ook niet onbelangrijk: niemand minder dan Melissa ging gisteren aan de haal met de begeerde titel ‘Benelux Next Top Model’. De 18-jarige IJsselstijnse liet daarmee drie andere finalekandidates achter zich. 

Reageer op artikel:
Nederland verrechtst? Mwoa, valt best mee…
Sluiten