Spring naar de content

Amerikanen nog steeds hongerig

Ten opzichte van vorig jaar is er nog geen verbetering wat betreft de Amerikanen en hun honger (nee, u leest het goed: AMERIKANEN, geen AFRIKANEN). Dat wil zeggen: bijna 15 procent van de algehele bevolking heeft moeite hun gezin voldoende voedsel voor te schotelen, en dat komt neer op zo’n 45 miljoen hongerige Amerikanen – nog steeds een piek in vijftien jaar tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

En hoewel dat op zich al schrijnend is, is het helemaal armoe troef voor 5,7 procent van de Amerikanen: zij hebben te kampen met een zogenaamde ‘very low food security’, wat betekent dat ze nauwelijks de middelen hebben om zichzelf of hun gezinsleden een fatsoenlijke hamburger voor te zetten.

Het loopt dan ook storm bij de voedselbanken. Ten opzichte van 2008 hebben 18,7 procent méér Amerikanen gebruikgemaakt van een dergelijke hulpinstelling, om zo bijvoorbeeld een gratis lunch te scoren.

<object width=”410″ height=”330″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/01bNLD3L99U?fs=1&amp;hl=nl_NL”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/01bNLD3L99U?fs=1&amp;hl=nl_NL” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”330″></embed></object>

Wat dat betreft blijft het vreemd dat er nog dagelijks dit soort foto’s op sites als deze verschijnen.

Onderwerpen