HP/De Tijd Ken Uw PVV’er Quiz

niek stolker 17 nov 2010 Politiek

Nieuwsberichten over liegende, vechtende en frauderende PVV-Kamerleden stapelen zich in zó hoog tempo op, dat menig volger door de bomen het bos niet meer ziet. Wie gaf nou wie een kopstoot? Welke nieuwe bijnaam gaf de Volkskrant aan de Brievenbuspisser van de Badelochstraat? Test uw kennis in de HP/De Tijd Ken Uw PVV’er Quiz.

1. Richard de Mos was schooldirecteur voordat hij PVV-Kamerlid werd. Tenminste, dat stond in zijn cv. Vandaag bleek daar niets van waar. Wat was zijn verweer?
a) “Als ik het ambieer, zou ik het kunnen zijn.”
b) “Ik weet hier niets van. Dit moet het werk van extreem-linkse hackers zijn.”
c) “Ik had een ongepaste liefdesrelatie met de schooldirecteur. Telt dat niet dan?” 

2. Welke prachtzin staat nog steeds in het online cv van De Mos?
a) “In het begin werd Richard de Mos weggezet als fantast, maar inmiddels moet iedereen toegeven dat hij heeft gezorgd voor een beter klimaat in de politiek.”
b) “In het begin werd Richard de Mos weggezet als faalhaas, maar inmiddels moet iedereen toegeven dat hij heeft gezorgd voor een beter klimaat in de politiek.”
c) “In het begin werd Richard de Mos weggezet als faculteitsdirecteur, maar inmiddels moet iedereen toegeven dat hij heeft gezorgd voor een beter klimaat in de politiek.”

3. Waarmee zou James Sharpe in de jaren 80 een tienkamper in het gezicht hebben geslagen?
a) Een pump
b) Een spike
c) Een Atari spelcomputer

4. “Een buurtterrorist en een viezerik, een brievenbuspisser, blower en ontuchtpleger – sjongejonge, wat waren een hoop mensen er als de kippen bij om PVV’er Eric Lucassen van PVV-achtige etiketten te voorzien,” schreef Malou van Hintum vrijdag smalend in de Volkskrant. Welke kwalificatie gebruikte Bert Wagendorp, haar collega op pagina 2, een dag later voor Lucassen?
a) “Alerte buurtregisseur, onverschrokken versierder en baldadigerd”
b) “Betrokken buurman, militair die zijn werk mee naar huis neemt, man met aandacht voor de bejaarde medemens”
c) “Agressieve buurtgriezel, ontuchtpleger en bejaardenbedreiger”

5. Vandaag weer een groot artikel over Lucassen in de Volkskrant. Kop: ‘De gorilla van het Vondelkwartier’. Hoe heette het hondje dat net als zijn 76-jarige baasje een emmer water over zich heen kreeg?
a) Mazzo
b) Roxy
c) Paradiso

6 NRC Handelsblad introduceerde Dion Graus vier jaar geleden als volgt: “Graus heeft een geschiedenis van ruzies, rechtszaken, onbetaalde rekeningen, onjuiste declaraties en beschuldigingen van mishandeling.” Hoe kijkt de Limburgse ridder zelf terug op vier jaar Kamerlidmaatschap?
a) “Het ging wel aardig.”
b) “Ik was goed, maar Geert was fantastisch.”
c) “Alles wat ik heb aangeraakt is in goud veranderd.”

7 Kamerlid Marcial Hernandez, ook ex-militair, zou in september in een Haags café een kopstoot hebben uitgedeeld. Op welke Monopoly-locatie werd hij gearresteerd?
a) Spui
b) Lange Poten
c) Plein

Antwoorden onder de foto.
[[image file=”2010-11/pvv.jpg” align=”inline” ]]

Antwoorden: 1a 2 a 3b 4c 5b 6c 7c

Reageer op artikel:
HP/De Tijd Ken Uw PVV’er Quiz
Sluiten