Jonge Democraten: probleemouders verplicht steriliseren?

alex ringeling 17 nov 2010 Politiek

De jonge honden van D66 houden komende maandag een discussie-avond. De insteek? Of het ethisch verantwoord is om probleemouders te steriliseren. Dit omdat probleemgezinnen de samenleving bakken met geld kosten.

Op Twitter kwam direct een storm aan verontwaardiging los over het willen steriliseren van ‘domme mensen.’  De vergelijkingen met eugenetica (rasverbetering) en het kweken van een ‘Herrenvolk’ waren snel gemaakt. D66’er Liam Zwitser schrok er zo van dat hij onverwijld een mail stuurde om de avond te schrappen.

De Jonge Democraten hebben inmiddels een update op de website geplaatst waarin ze stellen alleen de discussie te willen aangaan, maar dat (verplichte) sterilisatie zeker GEEN een standpunt is van de JD:

Naar aanleiding van de aankondiging van deze activiteit is er discussie losgebarsten. De meest wilde berichten circuleren op Twitter, waarin naar voren komt dat de Jonge Democraten Utrecht vóór een steralisatie bij probleemgezinnen zou zijn. Dit is absoluut onjuist. Het gaat om een discussieavond waarbij scherpe stellingen zullen worden neergezet en bediscussieerd, om zo het debat te stimuleren. Dit is dan ook de enige insteek die wij hebben aangaande de betreffende thema-avond van maandag 22 november. Geen standpunt van de Jonge Democraten, slechts voer voor discussie.

Een discussie die overigens, net als een discussie over het mogen vierendelen van verkeersovertreders, zinloos is, daar verplichte sterilisatie haaks staat op de mensenrechten.

Reageer op artikel:
Jonge Democraten: probleemouders verplicht steriliseren?
Sluiten