Spring naar de content

VVD A’dam: Snoop Dogg moet kunnen blijven blowen

Het nieuwe Kabinet is crackin’ down op de Nederlandse softdrugsindustrie. Er moet een Wietpas komen. Op deze manier worden coffeeshops besloten clubs en worden alle ‘leden’ geregistreerd. Toeristen krijgen echter geen pas, die moeten op een houtje bijten. En dat vindt de Amsterdamse VVD een probleem. Want van de miljoenen toeristen die Amsterdam bezoeken gaat een kwart naar de coffeeshop.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens VVD-fractievoorzitter Robert Flos zou zo’n Wietpas een ramp zijn. In Het Parool  zegt hij: “Zo’n wietpas daarentegen zal voor veiligheidsproblemen zorgen. Men gaat straks op straat softdrugs verkopen, waarmee we veel overlast krijgen die er nu niet is.”

De liberaal wordt daarin gesteund door PvdA-raadslid Peggy Burke: ”We hebben zo’n 250 coffeeshops in het centrum. Die kunnen wel sluiten.” En dat komt vooral omdat het merendeel van die shops leeft op het bezoek van toeristen

Eén van bezoekers is zanger/tekstschrijver Snoop Dogg. Frequent bezoeker van de Amsterdamse coffeeshop The Bulldog. Hieronder beelden van een dergelijk bezoek. Met dank aan Frank Buis.

Onderwerpen