Die andere rode…

import eetteam 19 nov 2010 Leven

Wie rode Libanon zegt, denkt niet direct aan wijn. Maar toch wordt ook dit een steeds belangrijker exportproduct. Chteau Musar was jarenlang zo’n beetje de enige bekende Libanese wijn in den vreemde. In die situatie is echter verandering aan het komen.

In 2005 waren er al zestien producenten in de Bekaa actief, en daar is inmiddels alweer een handvol bijgekomen. Een aantal daarvan produceert eveneens een exportwaardige kwaliteit.

Zo kreeg ik een Clos St. Thomas 2006 ‘Les Emirs’ (€12,95, www.vindict.nl) onder de kurkentrekker, een blend van cabernet sauvignon, syrah en grenache. Een dakpankleurige wijn met de geur van tuttifrutti en kersen, kaneel en vanille. Laat zich qua smaak het best omschrijven als een exotische bordeaux. Ook de wijnen van Chteau Ksara bevielen me. Die zijn hier overigens net op de markt, maar het bedrijf zelf is al ruim 150 jaar actief in de Bekaa. Hun Reserve du Couvent 2008 is een mooie blend van cabernet sauvignon, cabernet franc en syrah. Stevig, donker fruit, soepele tannines, de zon, mysterieuze kruiderijen en een flardje rokerigheid. Komen toch ook de liefhebbers van het andere rood uit Libanon nog aan hun trekken. HH

Chteau Ksara Reserve du Couvent 2008, €8,50. Importeur Wine & Dine.www.winedine.nl.

Reageer op artikel:
Die andere rode…
Sluiten