Noppen en naaldhakken

Jan Zandbergen 19 nov 2010 Cultuur

Waarin een tuxedo een stuk strakker staat dan een korte broek.

De Marie Claire Prix de la Mode 2010 is een bovengemiddeld chic partijtje waarbij niet – en dat mag uitzonderlijk genoemd worden – het eerste de beste blik standaard-BN’ers wordt opengetrokken. Zulks pakt het modeblad met de Franse touché aanzienlijk beter aan. De ambiance was niet minder dan de tempel van Amsterdam-Zuid, het Concertgebouw. Een greep uit de winnaars op foto één, met (v.l.n.r.) Nicola Gerber, de Europese directeur van Max Mara, een Italiaans prt-a-porterlabel, gedoteerd als Best Fashion House. In gele cocktailjurk Olcay Gulsen, eigenaresse van het fashionlabel Supertrash. Zij is onder meer ontwerpster van het mondiaal beruchte oranje Bavaria-jurkje, waar de FIFA zoals bekend compleet van flipte. Olcay heeft trouwens echt iets met voetbal, want haar verkering is Edgar Davids, tot vorige week sterspeler van Crystal Palace, die voor één keertje zijn korte broek verwisselde voor een heuse tuxedo. Naast Olcay (die overigens de Best Fashion Entrepeneur Award kreeg) staat de prijswinnende Peter Dundas (Best Creative Director) van Emilio Pucci, een Italiaans modelabel dat grotendeels in de handen is van de Franse LVMH-groep. Met de opbrengsten van de Louis Vuitton-tasjes hebben de Fransen Dundas eenvoudigweg bij zijn oude werkgever weggekocht. Geheel rechts tot slot op foto één staat hoofdredactrice May-Britt Mobach van de Nederlandse editie van Marie Claire.

Haar grote baas Dick Molman had zich eveneens naar de Spiegelzaal laten lokken voor een intiem soupertje met beroemdheden als Mei Li Vos.

Naast de al genoemde Sanoma-CEO Molsman staat Stacey Rookhuizen, voor de gelegenheid in designer-doorkijkblouse met opgestikte buikvlinders. We hadden Stacey (door een concurrerend magazine uitgeroepen tot Dutch Fashion Icon Femme 2010) niet herkend door haar nieuwe pagekopje, maar het kan ook dat we door haar opvallende zwarte soutien-gorge werden afgeleid.


Vaderlands zwaargewicht zonder concurrentie van betekenis was uiteraard Wilders-advocaat Bram Moszkowicz.

Het modeblad had hem compleet met Eva Jinek weten te strikken, zijn inmiddels al bijna even beroemde geliefde annex Journaal-lezeres die de avond zou presenteren. En nog is de snoeptrommel met beroemdheden niet leeg, want op op foto zes staat het jongste Nederlandse sterdesignersduo. Vergeet Viktor & Rolf – hier zijn Spijkers en Spijkers.

De tweelingzusjes (links Truus, rechts Riet) zijn het zoveelste succesproduct van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. De twee kregen de prijs voor Best National Designers. Ook gevierd modetekenaar Piet Paris, die op deze avond mocht aanschuiven, leerde in Arnhem het vak. De eye candy naast de tweeling heet Patricia van der Vliet, en zij kreeg de prijs voor Best Model uitgereikt. Vivienne Westwood ontving een Lifetime Achievement Award, maar bleef fijn thuis. Ook Jade Jagger had elders nog wat dingetjes te doen, maar ook zonder die twee icoontjes werd het een fijne Franse lofschotel. Tot volgend jaar, mes chéries!

Reageer op artikel:
Noppen en naaldhakken
Sluiten