Urgent & intens

import muziek 19 nov 2010 Cultuur

FULLDUPLEXX

F.Fwd

Trombonist Louk Boudesteijn noemt de muziek op F.Fwd, het debuutalbum van zijn band FULLDUPLEXX, ‘een grensoverschrijdende liefdesbetuiging aan alle mooie, spannende en opwindende muziek’. Bijna alle muziek op dit energieke album ontstond doordat Boudesteijn bij het componeren weer ging scharrelen met een oude vlam: de gitaar.

Tijdens het wordingsproces meed hij geen enkel genre. Electro, funk, impro, rock, wave: als vijf vingers van een hand balden zij zich samen tot een vuist die dit jaar een van de hardste klappen in muziekland Nederland uitdeelde. In het bijna acht minuten durende openingsnummer Waterboarding dendert FULLDUPLEXX, voortgestuwd door een simpele, zichzelf in de staart bijtende rockriff, meedogenloos door de belevingswereld van de jazzliefhebber heen. Want wie de trombonist alleen nog maar kende als jazzman zal na het beluisteren van F.Fwd waarschijnlijk onder de blauwe plekken zitten.

Als Boudesteijn zijn ideeën niet op dit album had kunnen zetten, dan zou zijn hoofd waarschijnlijk zijn geëxplodeerd: zó urgent klinken de composities, zó intens worden zij uitgevoerd. Mete Erker (saxen) en Ferhan Otay (gitaar) imponeren als twee solisten die de luisteraar steeds weer op het verkeerde been zetten, en ook de leider zelf gaat als een beest te keer. Dit alles aangevuurd door de briljant bassende Michel van Schie, die het verdient om te worden uitgeroepen tot man of the match.

Reageer op artikel:
Urgent & intens
Sluiten