Spring naar de content

Karatetrap in Zaltbommel leidt tot geweldsorgie bij Elsevier

Mooi verhaal bij de collega’s van Elsevier. Vrijdag werd in Zalbommel een poging tot beroving van een Blokker-winkel gedaan. De filiaalhouder liet zich niet door de met vuurwapens uitgeruste overvallers weerhouden en wist het rapaille te verjagen met een welgemikte karatetrap. VVD-burgemeester Albert van den Bosch is laaiend enthousiast: “Geweldig dat ze dat doen. Sla ze maar verrot.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Elsevier is zélf ook redelijk enthousiast als we het verhaal eens nader bekijken. Kijk maar, in twee alinea’s staat maar liefst driemaal “[[popup file=”2010-11/elsevier.jpg” description=”Sla ze maar verrot” align=”inline” ]]. Mooi ook dat Van den Bosch zelf ook klaarstaat om eventuele onverlaten een ram uit te delen met z’n hockeystick.

De uitspraak van Van den Bosch heeft inmiddels geleid tot enige ophef. De grootste partij in de stad, de SGP, maakt bezwaar tegen de opmerkingen van de burgemeester. “De woorden zijn waarschijnlijk uit zijn hart gegrepen, maar dit kun je niet maken als burgemeester.”

De kwestie doet terugdenken aan de kwestie met die andere VVD-bestuurder, Johan Remkes. Als minister van Binnenlandse Zaken zei hij eind 2002 dat de moordenaars van René Steegmans een gigantische rotschop moesten krijgen.

Onderwerpen