Spring naar de content

‘Klap Hero Brinkman was niet hard genoeg voor nieuwsbericht’

In zijn column van vandaag doet Peter Middendorp van De Pers een geheim uit de doeken: PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft in de nazomer van 2009 een voorlichter een klap verkocht. Een paar NOS’ers, die bij het cafédingetje aanwezig waren, maakten er toentertijd geen nieuwsitem van. Ook Middendorp, die enkele maanden geleden pas van het incident hoorde, zweeg in eerste instantie. Tot vandaag dus. Uit irritatie over het media-bashen door de PVV.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Waarom heeft de NOS deze klap van Hero Brinkman in de doofpot gestopt?
Middendorp: “De NOS vond het denk ik niet belangrijk genoeg. Ik heb van een NOS’er dit nieuws bevestigd gekregen. Meerdere NOS’ers waren erbij toen het gebeurde. Ze hebben het allemaal stil gehouden. De klap was niet hard genoeg, zeiden ze. Misschien hebben ze er wel een rapport van gemaakt hoor, dat weet ik niet.”

U was het zwijgen beu?
“PVV’ers wijzen vaak naar de media terwijl de media ook heel discreet met de PVV omgaat. Dit is een voorbeeld waarbij de media juist géén melding heeft gemaakt van de klap van Brinkman. Dit voorbeeld wil ik dus tegenover het commentaar op de media stellen.”

Bij welke politieke partij werkt de voorlichter?
“In mijn column heb ik expres de partij niet genoemd. Als ik de partij zou noemen is de naam van de voorlichter zo achterhaald.”

Ging het om een harde vuist in het gezicht met bloed tot gevolg, of was het meer een tikje in het gezicht?
“Ik ben er zelf niet bij geweest, dus dat weet ik niet. Maar je zou eigenlijk niet moeten slaan. Ik weet niet of het daarbij relevant is of de klap hard of zacht was.”