Spring naar de content

VVD-hockeyer Bart de Liefde (Rotterdam): ‘Straf Suarez te laag’

Nog even over De Beet. ‘Dracula-biss’ Luis Suarez zette afgelopen zaterdag zijn tanden in tegenstander Otman Bakkal. Een schandelike overtreding. Voetbalvolgers rekenden op een schorsing van zo’n vier, vijf wedstrijden. Toen de aanklager betaald voetbal de Ajax-aanvoerder dinsdag een schorsing van zeven duels oplegde, was de consensus: een strenge straf – liefst twee wedstrijden méér dan de agressievere neusbijter Sansoni in 2007 aan zijn broek kreeg. Niemand die repte over een te lage straf. Tot vandaag. Hockeyscheidsrechter/VVD-Kamerlid Bart de Liefde vindt zeven wedstrijden schorsing te weinig.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Dit zegt De Liefde in een interview met nu.nl. “Ik lees regelmatig dat geweld bij amateurwedstrijden leidt tot forse schorsingen of zelfs royement die de clubs zelf opleggen. Ook de KNVB deelt zware straffen uit aan schuldige amateurvoetballers,” aldus De Liefde. “Waarom dan niet bij Suarez?”

Of het een doordacht plan is, is maar de vraag. De VVD’er die momenteel even zonder persoonlijk medewerker zit (solliciteren kan hier) bemoeit zich met de strafmaat – en dat vinden rechters nooit prettig.

Bovendien is zijn afkomst – De Liefde werd geboren in Londen, maar deed de havo in Rotterdam – koren op de molen van cynische Amsterdammers. Hij zou toch niets tegen Ajax hebben?

Onderwerpen