Gezwijnd

import eetteam 26 nov 2010 Leven

Wie in het restaurant wild wil eten, maakt de grootste kans in de oostelijke provincies. The Hunting Lodge is, zoals de naam al doet vermoeden, een in wild gespecialiseerd restaurant in de bossen bij Rozendaal (Gelderland), zo goed verscholen dat de restaurantgids Lekker het adres nooit heeft kunnen achterhalen. De lodge-gedachte heeft zich doorgezet in een overwegend blond houten interieur, de kroonluchters in de vorm van hertengeweien onderstrepen het jachtkarakter – overigens zonder een spoor van oubolligheid: de Hunting Lodge is een moderne zaak met jonge, enthousiaste bediening.

We zitten aan een ruime tafel met uitzicht op de open keuken. Het enige minpuntje van onze wildsafari naar Rozendaal is dat er op de vrijdagavond dat we de lodge betreden een visavond van kracht is, een omstandigheid die even tot de slappe lach leidt en die ons doet denken aan een collega die vele maanden van tevoren bij een Franse sterrenzaak gereserveerd had, om bij aankomst te ontdekken dat men er ‘Japanse week’ vierde.

Zo dramatisch is het vanavond ook weer niet: het wildmenu (vier tot zes gangen met hert, haas en patrijs voor e59,50 tot e75) is er niet, maar na een amuse van garnalenbisque en een pasta met coquille en langoustine is er voortreffelijke fazant met zuurkool en paddenstoelen (e25,50), die in combinatie met een glas Riesling (e8) op zich de reis al waard is. Toevallig is er vanavond ook gebakken wildzwijnsrug, geserveerd met gnocchi, gebakken ganzenlever en julienne van paarse wortel, pastinaak en gele wortel (e32). RH

The Hunting Lodge: Beekhuizenseweg 1, Rozendaal. Tel. 026-3611597. www.thehunting.nl.

Op www.hpdetijd is te zien wat er met het wilde zwijn gebeurde eer het in The Hunting Lodge op het bord belandde.

Reageer op artikel:
Gezwijnd
Sluiten