Hero’s voicemail

import haagse post 26 nov 2010 Politiek

Hero Brinkman spreekt deze week met de PVV-fractie over zijn democratiseringsnotitie. In het acht pagina’s tellende epistel pleit Brinkman voor meer democratie in de fractie en de partij, beter contact met Kamerleden van andere partijen én een minder gespannen omgang met de pers. “Deze gehele nota heeft als doel van de PVV een partij te maken die de tand des tijds kan doorstaan.”

Partij-ideoloog en chief whip Martin Bosma gelooft het allemaal wel. “Een ledenpartij kost heel veel tijd en energie,” schrijft hij in een aanmerkelijk kortere nota van twee pagina’s die vorige week uitlekte. “De oude partijen dateren uit de negentiende eeuw. Toen waren er trekschuiten.” Aanleiding genoeg voor Haagse Post om Brinkman uit te nodigen voor een interview.

Zoals u ziet, is dat niet gelukt. We hebben gemaild, gebeld en Brinkmans voicemail ingesproken. Zondagavond belde hij terug; hij had geen zin in een interview. “Ik wil eerst met de fractie praten over mijn voorstellen.” Daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen. Maar op onze onschuldige vraag ‘Heeft u uw voicemail nog gehoord?’ antwoordde Brinkman: “Haha, nee. Die luister ik nooit af – die moet ik maar eens uitschakelen.”

Dat belooft nog wat te worden, die meer ontspannen omgang met de pers. In dit geval kan Brinkman nog wat leren van zijn baas: Geert Wilders sms’t tenminste altijd terug.

Reageer op artikel:
Hero’s voicemail
Sluiten