Pop-up champagne

import eetteam 26 nov 2010 Leven

Ierland vraagt de Europese Unie om tachtig miljard euro noodsteun. De Nederlandse economie is in het derde kwartaal in plaats van licht gegroeid met 0,1 procent gekrompen. Maar nu Amsterdam Eber ‘De Harde’ Van der Laan als burgervader heeft, lijkt de hoofdstad zich aan de malaise te kunnen onttrekken. In ieder geval als het enthousiasme waarmee nieuwe champagne-initiatieven worden ontsproten als graadmeter kan fungeren. De uitdrukking ‘when times are tough people don’t want to be seen drinking champagne’ gaat te 020 niet op.

Zo opende begin november Bastian van Schaik de nieuwe Sprankling Champagne Boutique in Maison de Bonneterie. Ter gelegenheid daarvan onthulde de stylist een exclusief door hem ontworpen champagnekrat die ruimte biedt aan vier flessen. De fashionado toonde zich verheugd met de boutique: “Heerlijk tijdens het shoppen!”

Mocht Van Schaik overigens tijdens zijn inkopen bij ons in de P.C. belanden, dan hoeft hij overigens ook niet op een droogje komen te staan. Om de hoek, op de Van Baerlestraat 132, is zojuist de eerste Ruinart champagnewinkel ter wereld geopend: La Boutique Ruinart. Het betreft hier echter wel een zogenaamde ‘pop-up boutique’, een tijdelijke winkel die slechts tot en met 31 december zijn deuren heeft geopend. Zouden ze bij Ruinart een vooruitziende blik hebben wat betreft de economische data die het CBS over het vierde kwartaal zal publiceren? HH

Reageer op artikel:
Pop-up champagne
Sluiten