Spring naar de content

Wakker schudden

Opschudding bij de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Deze maand verscheen de nieuwste editie van het ledenblad Driemaster, ditmaal een 'personality magazine' De Ralf, vernoemd naar hoofd-redacteur Ralf Willems zelf.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In een interview in het blad zegt Willems, die scheikunde studeerde, dat hij niet met hbo'ers praat. De kritiek was niet mild. De hoofdredacteur voelde zich genoodzaakt een verklaring op te stellen: "Dit is het resultaat van een niet serieus bedoelde brainstormactie en had hier nooit mogen staan."

Het egotijdschrift was bedoeld als een persiflage op het stereotiepe beeld van JOVD'ers, want er wordt weleens geklaagd over het gebrek aan zelfspot en relativering bij de liberalen. Maar diezelfde liberalen waren not amused dat Willems op kosten van de JOVD en buiten het bestuur om zo'n nummer maakte.

De JOVD'ers overwogen een motie van wantrouwen tijdens het ledencongres van afgelopen weekeinde. Dat was niet nodig - Willems wilde zelf ook niet verder. Zijn doel was om 'de boel wakker te schudden'. FV