‘Femke is moe en gedemoraliseerd’

Roelof Bouwman en Ivo van Woerden 1 dec 2010 Politiek

[[image file=”2010-12/coverfemkekleiner.jpg” align=”left” ]]Zoals het er nu uitziet, zal Femke Halsema haar laatste termijn als partijleider en fractievoorzitter van GroenLinks niet uitzitten. Ze baalt van de huidige constellatie van VVD/CDA en is daarnaast gewoon moe. Moe en gedemoraliseerd. Een aanwijzing voor haar aanstaande vertrek was al het terugschroeven van een aantal van haar portefeuilles. Halsema houdt zich hoofdzakelijk nog bezig met het algemene politieke beleid.

Grote vraag is nu natuurlijk: wie gaat Halsema opvolgen? Kamerleden Liesbeth van Tongeren en Ineke van Gent worden genoemd. Echter, Van Tongeren is een nieuwkomer en lijkt weinig kans te maken. Veterane Van Gent wordt misschien hoogstens als tussenpaus benoemd. Nee, het is vice-fractievoorzitter Jolande Sap die de beste papieren heeft.

 In eerste instantie wilde Halsema nog twee jaar in de Kamer blijven en dan opstappen. Maar, zoals iemand uit haar omgeving zegt: “Dat zou, denk ik, opeens sneller dan verwacht kunnen gaan. De desillusie over het mislukken van het Paars Plus-kabinet is compleet. Femke is moe en gedemoraliseerd. Ze gaat gaat de rit niet uitzitten.” 

Maar wannéér zal Halsema Den Haag dan precies de rug toekeren? In elk geval niet voor de Statenverkiezingen van begin volgend jaar, zo is de verwachting.
Lees meer

[[ poll uid=317 ]]

Reageer op artikel:
‘Femke is moe en gedemoraliseerd’
Sluiten