Spring naar de content

Hernandez: weer een PVV’er die wegkomt met een boete

Kopstoot en klap: 500 euro. Met 100 km/u zonder verlichting door de bebouwde kom vluchten voor de politie: 200 euro. Kopzorgen voor Geert: onbetaalbaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Van de misstappen van PVV-Kamerleden (we hadden het hierboven natuurlijk over Marcial Hernandez en Hero Brinkman) en de boetes waar ze mee wegkomen is inmiddels een aardig Eurocard/Mastercard-spotje te maken. Bevestigde Brinkman vorige week via Twitter dat hij een schikking van 200 euro trof na zijn vlucht, vandaag maakt het Openbaar Ministerie bekend dat een Hernandez zijn Haagse kopstoot-plus kan afkopen voor 500 euro.

“Het Openbaar Ministerie acht bewijsbaar dat Hernandez op 29 september twee opeenvolgende geweldshandelingen heeft gepleegd gericht op het hoofd van zijn slachtoffer, een ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken,” bericht de Volkskrant. “Dit heeft geresulteerd in zichtbaar, licht letsel in het gezicht van het slachtoffer, stelt het OM in een vandaag uitgegeven verklaring. In het dossier zit voldoende bewijs voor zowel een klap als een kopstoot.”

UPDATE, 10.57 uur – Hernandez accepteert de schikking, maar houdt vol onschuldig te zijn.
UPDATE, 10.59 uur – RTL-verslaggever Geert Gordijn denkt er het zijne van.