Spring naar de content

Bolkestein: ‘Homo’s, emigreer!’

Voor bewuste homo’s is er geen toekomst in Nederland, meent Frits Bolkestein. Reden: de homofobie onder Marokkaanse jongeren. “Bewuste homos moeten zich realiseren dat er voor hen geen toekomst is in Nederland,” zo zegt de voormalig VVD-leider in De Pers?.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Met bewuste homo’s doel ik op homo’s die als zodanig herkenbaar zijn, zoals leernichten,” aldus Bolkestein. “Voor hen zie ik geen toekomst hier vanwege de homofobie onder vooral Marokkaanse Nederlanders, die in aantal blijven toenemen.”  

Volgens de oud-eurocommissaris kunnen ze daarom hun kinderen maar beter aanraden om te emigreren naar San Francisco of Tel Aviv. Hij heeft weinig vertrouwen in de huidige plannen om homofobie te bestrijden, zoals het inzetten van ‘lokhomos’ – een voorstel van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.  

“Ik ben pessimistisch,” vertelt Bolkestein. “Want het conflict – dat vooral over het seksuele zelfbeeld van de Marokkaan zelf gaat – blijft woekeren. Ik voorzie geen spoedige oplossing en dan blijft ook homofobie bestaan. Veel Marokkaanse en Turkse jongeren zullen zich niets aantrekken van de maatregelen.” Arabische tv-zenders, die hier via de schotel bekeken worden, spelen in zijn ogen een kwalijke rol in dat proces.

Vervang in bovenstaande tekst homo’s door ‘joden’, homofobie door ‘antisemitisme’, leernichten door ‘orthodoxe joden’, San Francisco door ‘Amerika’ en Tel Aviv door ‘Israël’ voor de oorspronkelijke tekst.  

Onderwerpen