Spring naar de content

Erotische tango’s en bh-bandjes: PvdA is het spoor bijster

Natuurlijk kijken wij dagelijks even op de website van de PvdA of er nog iets nieuws staat. Vandaag een bijdrage van het PvdA-lid Marcel Duyvestijn. In een column schrijft hij een reactie op Femke Halsema’s voorstel om te komen tot meer samenwerking op links. De auteur heeft een voorkeur om samen te werken met GroenLinks maar draaft dan een beetje door in zijn beeldspraak. “Houdt Job Femke stevig bij haar bh-bandje vast?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Enfin, in de politiek gebeurt niets toevallig. Waarom zet de PvdA deze column op haar nationale website? Moet het debat in de partij alsnog worden aangewakkerd? Is het een foutje? Of is het, zoals politiek analist Kaj Leers opmerkt “een gevolg van een verscheurde redactie van PvdA.nl, dan wel een uiting van een verscheurde PvdA?

En wat moeten we met dit beeld? “Pakt ze (de PvdA, red.) de frêle hand van Femke om een erotische tango te dansen of danst ze de klompendans met Roemer? Dat is de vraag. En bij dansen gaat het er ook om wie er leidt. Houdt Job Femke stevig bij haar bh-bandje vast of zal het andersom zijn en laat Femke Job rondjes draaien?” Job Cohen verwikkeld met Femke Halsema in een erotische tango terwijl hij aan haar bh-bandje loopt te frunniken. Het zal ongetwijfeld allemaal heel erg progressief zijn maar dat hoeft dus niet zo van ons. Nee, dan komt eerder de parmantige Alexander Pechtold als bailarín de tango in beeld. Maar helaas voor Halsema, die wil de dansvloer niet op.

Enfin, meer fantasieën van Duyvestijn vindt u in zijn column getiteld Femkenistische kippen of Roemerse Hennen.