Spring naar de content

In Beverwijk regeert de angst

De 38.850 inwoners van Beverwijk leven sinds gisteren in een nachtmerrie waaruit ze voorlopig niet meer zullen ontwaken. Op de Beverwijkse bazaar kijken de handelaren schichtig om zich heen, de Grote Kerk is in deze donkere tijden een toevluchtsoord voor de angstigen en het Sportfondsenbad Beverwijk, waar ook de Kennemer Zwemclub (KZC) huist, is uitgestorven. Het stadje is namelijk een terreurdoelwit. "Het is wachten tot Beverwijk het doelwit wordt van een aanslag."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De krant van wakker Nederland toog naar het stadje en tekende een ontluisterend verslag op. "Het is wachten tot Beverwijk het doelwit wordt van een aanslag," vertelt inwoonster Mariska Seijs. "Het maakt me toch wel bang. In het openbaar vervoer was ik de afgelopen tijd al alerter en heb ik de neiging om vaker achterom te kijken."

Ook de 16-jarige Jorrit Halff leeft in angst. Hij vond de onthullingen van Wikileaks tot dusverre wel amusant, tot plotseling Beverwijk opdook als mogelijk doelwit van terroristen, vanwege het belang voor de Verenigde Staten. "Daardoor wordt het allemaal toch wel een stukje minder ‘vet’,” meent hij. Het hele verslag vindt u hier.

Het Noord-Hollands Dagblad doet ook mee. De stelling van vandaag is aldaar: Wikileaks gaat nu echt te ver!

Onderwerpen