Spring naar de content

Kim Jong-il schopt tv-kijkers de bak in

Terwijl wij hier worden doodgegooid met geestverruimende topprogramma’s als Jensen!, Boer Zoekt Vrouw en Popstars en we dankzij vrije toegang tot het interwebs onze hardnekkige pornoverslavingen tegemoet kunnen komen, zitten er in het Noord-Koreaanse Kaechon, een pittoresk dorpje in de middle of nowhere, zo’n 1200 mensen vast omdat ze Zuid-Koreaanse televisie hebben gekeken. En dat mag dus niet!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het hardcore communistische regime onder de bezielende leiding van de Geliefde Leider Kim Jong-il verbiedt alle andere uitzendingen buiten die van het Staatskanaal, een prachtig overgecensureerde themazender met louter Kim Jong-il-verheerlijkende beelddiarree. Mochten al te nieuwsgierige dommeriken toch een poging wagen buiten de deur te eten, dan kunnen ze rekenen op een exorbitant hoge boete of een twee- tot vijfjarig all-inclusive verblijf in een ongetwijfeld luxueus geoutilleerde bajes.

Door een hevig toenemende omloop van illegale beeld- en geluiddragers afkomstig uit voornamelijk China, is de populariteit van met name Zuid-Koreaanse tv-programma’s, films en muziek enorm toegenomen onder de noodlijdende Noord-Koreanen, die na jaren van onderdrukking wel aan een vrolijk verzetje toe zijn. Daartoe heeft Pyongyang echter een speciaal SWAT-team opgesteld om deze ‘verdorven geesten’ op te sporen en ze hun verdiende loon te geven. Gezellig!

Onderwerpen