Spring naar de content

België dood, leve Groot-Nederland?

U zult het niet geloven, maar de kabinetsformatie in nepland België dreigt weer te mislukken. Het is het zoveelste conflict in de onderhandelingen die al sinds 26 april bezig zijn. Een scheuring van Vlaanderen en Wallonië is weer een ministapje dichterbij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

En als Vlaanderen onafhankelijk wordt, kunnen ze meteen bij Nederland komen! Aan ons zal het niet liggen. Ondanks dat 77% van de Nederlanders zo’n fusie wel ziet zitten zijn er nauwelijks belangengroepen die iets ondernemen voor dit Neerlands Utopia. Een van de weinige verenigingen die zich daadwerkelijk inzet voor de Groot-Nederlandse gedachte is de twijfelachtige club Voorpost. (Ook bekend van de pr-activiteiten voor Wijnand Duyvendak.) Deze obscure club van vaderlandslievende jongens en meisjes strijdt weerbaar voor een Nederland dat zich strekt van Brussel tot Groningen.

Driekwart van de Nederlanders is voor een Groot-Nederland, maar of deze groep zich senang voelt bij een vereniging als Voorpost is maar de vraag. Zo zegt Voorpost geen onderscheid te maken op ras en enkel Nedelandstalige volkeren bijeen te willen brengen. Maar bij de vraag of dit betekent dat er ook eventueel een Surinaamse Voorpost kan worden opgericht blijkt het antwoord: nee. Terwijl Suriname toch het enige land ter wereld is waar de enige officiële taal het Nederlands is.

Björn Rosse van Voorpost legt dit als volgt uit: “Wij hebben niks tegen zwarten, maar komen op voor het Nederlandse volk, niet voor vernederlandste volkeren.” Dit is ook de reden dat Voorpost wel strijdt voor de rechten van de Afrikaners, de van herkomst Nederlandse bevolking in Zuid-Afrika. Waar de grens ligt tussen een Nederlands volk en een vernederlandst volk kan hij niet zeggen. Uit een recent onderzoek van het KNAW bleek overigens dat 98% van de Nederlanders allochtone voorouders heeft.

Zolang groepen als Voorpost de discussie bevuilen met extreem-rechts nationalistisch en racistisch gebrabbel zal de discussie over een Groot-Nederland vooral in die hoek worden gevoerd. En dat is jammer voor de culinaire smulpapen in Nederland en de voetballiefhebbers in Vlaanderen.

Onderwerpen