Suïcidale wens

import de kring 10 dec 2010 Cultuur

Terwijl Quote-hoofdredacteur Sjoerd van Stokkum aan het genieten was van het uitzicht vanuit het hoogste hotel van de wereld, het Park Hyatt in Shanghai, kwam website 925.nl van voormalig hoofdredacteur van het bijtertje Jort Kelder met het nieuws dat Quote te koop staat.

Althans, de Franse uitgeverij Lagardère overwéégt de Nederlandse titels te verkopen. Er is nog niets besloten, aldus de Fransen. Maar Kelder c.s. weten kennelijk meer. Volgens een anonieme tip aan de club van Kelder zou het blad nu slechts negen miljoen euro waard zijn.

De redactie van 925.nl wijst er daarbij fijntjes op dat het blad in 2006 nog dertien miljoen euro waard was. Oftewel: Van Stokkum is guilty as charged en heeft in een paar jaar tijd vier miljoen euro laten verdwijnen.

De bezoekers van 925.nl steken de loftrompet af over Kelder: “Ik zeg: Jort, ga terug!” En: “Eigenlijk moet er een goede deal bedenkbaar zijn, waarin Jort weer het gezicht wordt van Quote.”

Of Kelder terugkeert? “Ik heb geen zin meer in herrie met mijn gewezen meisje. Ik zou het vermoedelijk nauwelijks beter doen. Ik heb altijd begrepen dat je nooit terug moet naar een ex en koester evenmin een suïcidale wens om de bladenwereld te betreden.”

Reageer op artikel:
Suïcidale wens
Sluiten