Spring naar de content

Lijstje moordverdachten JFK onder de hamer

Niet Lee Harvey Oswald, maar oud-president van de Verenigde Staten Richard Nixon zat achter de moord op John F. Kennedy, zo blijkt uit een lijst van verdachten die Evelyn Lincoln, secretaresse aan het Witte Huis, samenstelde terwijl ze direct na de schietpartij aan boord van Air Force One zat. Het nooit eerder openbaar gemaakte lijstje wordt aanstaande donderdag geveild in Stamford, Connecticut (VS).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Naast die van Tricky Dick bevatte het stukje papier de namen van vicepresident Lyndon Johnson, maffioso Jimmy Hoffa, toenmalig president van Zuid-Vietnam Ngo Dinh Diem en een opsomming van groeperingen, waaronder de Ku Klux Klan, de John Birch Society, de CIA en de Dixiecrats

Frappant is de toevoeging op de achterzijde van het briefje, die er ruim twintig jaar later is bijgekrabbeld: “Er komt geen eind aan de lijst van vermoedelijke samenzweerders die iets te maken hadden met de moord op president Kennedy. Veel fracties hadden hun redenen de jonge president dood te wensen. Dat feit alleen al illustreert hoe de wereld lijdt aan een aangeboren neiging tot geweld.” 

Evelyn Lincoln reed mee in de colonne toen president Kennedy door twee kogels werd getroffen. Overigens was de eerste naam die zij op het lijstje met verdachten kalkte die van Lyndon Johnson. Mocht u interesse hebben in het kladje: het huidige bod staat op 10.000 dollar…

Onderwerpen