Spring naar de content

Pedojager Chris Hölsken: ‘Rechters kiezen heel vaak de kant van pedofielen’

Op 18 november kreeg pedojager Chris Hölsken een brief op de deurmat: een dagvaarding in een kort geding. Hölsken zou vorig jaar december in Wijk bij Duurstede flyers hebben uitgedeeld met daarop namen, adressen en foto’s van pedoseksuelen in die buurt. Een veroordeelde ontuchtplegen was het zat en sleepte de pedojager, onder leiding van mr. Van Knippenbergh (was onder meer advocaat van Sytze van der V.), voor de rechter. Morgen is de uitspraak in deze zaak, maar Hölsken heeft er een hard hoofd in. “De rechters in Nederland ken ik ondertussen wel en het zijn vaak pedo-vriendjes.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

U blijft erbij dat u geen flyers hebt uitgedeeld met daarop namen van pedoseksuelen in de buurten van Wijk bij Duurstede?
Hölsken: “Nee, bij deze actie heb ik echt niet geholpen. De naam van mijn website stond wel op de flyer; dat had een slachtoffer uit de buurt gedaan.”

Dan heeft u toch gewoon meegewerkt aan de flyeractie?
“Ik heb de flyers niet uitgedeeld. Het slachtoffer mocht inderdaad mijn website vermelden op de flyer maar verder heb niets te maken met deze actie.”

Morgen de uitspraak: hoe schat u uw kansen in?
“Ik ben bang dat de rechter gaat zeggen ‘het is aannemelijk dat u geflyerd heeft’. De rechters in Nederland ken ik ondertussen wel en het zijn vaak pedo-vriendjes.”

Heftige uitspraak. Leg uit?
“Ze kiezen heel vaak de kant van de pedoseksueel. In Nederland krijgen mensen die een kind verkracht hebben vaak een taakstraf. De dader die mij ooit misbruikt heeft is er ook met een taakstraf onderuit gekomen. Op basis van deze gegevens kan ik alleen maar concluderen dat het aannemelijk is dat de rechter een uitspraak doet op de hand van de pedofiel.”

Stel, u wordt inderdaad veroordeeld. Wat zal je straf dan zijn?
“Ik mag dan geen informatie over pedoseksuelen publiceren. En ik moet de kosten voor het kort geding betalen. Dat is 1500 euro.”

Op uw website heeft u reeds zestien berichten geplaatst over Robert Mikelsons.
“Ja, het is een afschuwelijke zaak. Het grappige is dat de NOS er nu mee komt dat hij een kind wilde adopteren, terwijl dat gisteren al op mijn website stond. Maar het is verschrikkelijk natuurlijk, die hele ontuchtzaak.”

In september 2009 was Hölsken te gast bij Pauw & Witteman.
<embed src=”http://pauwenwitteman.vara.nl/typo3conf/ext/vara_flashplayer/player/player.swf” AllowScriptAccess=”always” width=”410″ height=”320″ bgcolor=”262626″ allowfullscreen=”true” flashvars=”config=http://pauwenwitteman.vara.nl/index.php%3Fid%3D113%26type%3D9010%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bconfig%5D%3D3081%26tx_varaflashplayer_xmlgenerator%5Bembed%5D%3D1%26cHash%3D410559110014ce3134c02372815b924a” ></embed>

Onderwerpen