Spring naar de content

Drama: uitgebrande kerstetalage Maik de Boer was hoax

Het is weer vrijdag en u weet wat dat betekent: nieuws uit de voortdurend bruisende Nederlandse enterainmentwereld. Stilist Maik de Boer, Diamant in de Kroon van de Nederlandse Stilistenwereld, werd door een herenmodezaak in Amsterdam uitgenodigd om de kerstetalage in te richten. Vervolgens ging de etalage in vlammen op. Wat blijkt nu: de brand is aangestoken in het kader van een voorlichtingsactie van de Nederlandse netbeheerders. De Boer wist van niets. "Ik was zelfs bang dat ik door het drama blut zou raken."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Maik de Boer kon wel 'janken' toen hij woensdag het nieuws van de uitgebrande etalage hoorde. "Ik begrijp echt niet hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. In deze periode werk ik keihard en nu zijn alle mooie spullen afgebrand," aldus een onthutste De Boer tegen Het Parool. Hij kon toen nog niet vermoeden dat hij, ongewild, onderdeel was van een complot. 

De brand hakte erin bij De Boer. "Ik heb ontzettend veel steunbetuigingen van vrienden en familie ontvangen," zo vertelde hij aan actualiteitenrubriek RTL Boulevard. "Ik was zelfs bang dat ik door het drama blut zou raken."

Maar nu blijkt de brand dus een publiciteitsactie te zijn van de netbeheerders die zich hebben verenigd in de de club Energieveilig. Met de actie willen ze aandacht vragen voor een veilig gebruik van feestverlichting. De wakkere jongens en meisjes van dagblad de Pers vermoedden al dat er iets niet deugde aan de brand. Sterker nog, de entertainmentrubriek MSM is woedend: "Dat pr-adviseurs liegen, wisten we natuurlijk al. Maar dat ze dat tegen MSM doen, is een grove schande." De backgrounds van de vurige leugens van de pr-adviseurs leest u hier.

Onderwerpen