Spring naar de content

Fotografe Kim Nuijen wint eerste HP Award

[[image file="2010-12/winnares_hpaward_0.jpg" ]]

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Kim Nuijen ontving woensdag uit handen van juryvoorzitter Antoinette Laan (links) en HP/De Tijd-hoofdredacteur Eduard van Holst Pellekaan (rechts) de eerste Harvest Photography Award voor haar serie Ik/Jij/Wij/Forensen. Harvest Photography is een nieuw fotografieproject van De Nieuwe Oogst in samenwerking met HP/De Tijd voor nieuw talent op het gebied van documentairefotografie in Nederland.?

Volgens het juryrapport focust Kim Nuijen met Ik/Jij/Wij/Forensen op de urbane woon-werkverkeer-reiziger, die zichzelf in de publieke ruimte bewust isoleert en ‘in een cocon van eenzaamheid raakt’. Nuijen legt genadeloos de leegte, anonimiteit en vervreemding vast van het bestaan dat honderdduizenden Nederlanders elke dag weer leiden aldus de jury.

Winnares Kim Nuijen krijgt een full color-publicatie van haar serie in de best gelezen HP/De Tijd van het jaar: het kerstnummer van 2010. Tevens ontvangt zij een bedrag van 5000 euro waarmee ze zich kan toeleggen op het verder uitwerken van haar documentaire-onderwerp en zich kan professionaliseren. Verder biedt de Bob Smit Gallery in Rotterdam Nuijen een extra tentoonstelling en zal zij vertegenwoordigd worden door deze galerie.

Onderwerpen