Spring naar de content

53 jaar NOS online geknald

Alle jaaroverzichten van de NOS en zijn voorganger NTS staan sinds vanmiddag 12.00 uur online op de website van de NOS. Beeldmateriaal vanaf 1956 tot 2009 (2010 wordt later toegevoegd) zijn per heden online te bekijken. Vorig jaar stonden de gerestaureerde beelden al op dvd. De chef van de internetredactie van de NOS, Jens Kraan, spreekt over een ‘schatkamer van de Nederlandse televisiejournalistiek’. Alles leuk en aardig, maar wat kan de kijker van deze zeventig uur archiefmateriaal verwachten? Hier vast enkele hoogtepunten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het jaar 2009 staat, aldus de inleiding van het overzicht, in het teken van de economische crisis en het debat over de AOW-leeftijd loopt hoog op. Daarnaast kan iedereen zich de Koninginnedag van 2009 in Apeldoorn nog goed herinneren: Karst T. rijdt met volle vaart het publiek in.

In 2008 kreeg Amerika zijn eerste zwarte president, werd de wereld wakker geschud door de kredietcrisis, kwam Oostenrijk negatief in de publiciteit met de Fritzl-incestzaak en durfden buschauffeurs in Gouda wegens geweld niet meer de weg op. Maar 2008 kende ook mooie momenten met de Olympische Spelen in Peking (Nederland behaalde zestien medailles) en Frans Bauer trouwt zijn Mariska.

Volgens de NOS stond 2007 in het teken van het proces Holleeder, de discussie over de Nederlandse identiteit naar aanleiding van een toespraak van prinses Máxima en de overname van de ABN Amro. Griekenland kampt in 2007 met hevige bosbranden en Nederland krijgt voor het eerst een kabinet met de ChristenUnie.

Hier komt u de wintermaanden wel mee door: klik hier om alle jaaroverzichten te bekijken!

Onderwerpen