Spring naar de content

Kerstreces Tweede Kamer: wie zit waar?

Sinds afgelopen vrijdag mogen de Kamerleden het er even lekker van nemen. Maar liefst drie weken lang gaat de Tweede Kamer met kerstreces en pas 10 januari zullen de leden zich weer melden op het Binnenhof. Maar wat doen de Kamerleden eigenlijk allemaal tijdens hun welverdiende vakantie?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent blijft met de kerstdagen, aldus haar Twitterpagina, lekker thuis in Groningen. Zij geniet van de luxe om een avondje gewoon lekker thuis zuurkool te eten in plaats van op en neer te pendelen tussen Den Haag en het hoge noorden.

Jeanine Hennis, Kamerlid VVD, ligt vooralsnog ziek op bed tijdens haar reces. Zij houdt zich de komende weken koest om volgend jaar weer fit het nieuwe jaar in te kunnen, zo laat ook zij weten via haar Twitterpagina.

Ook bij D66 zijn er nog geen Kamerleden gesignaleerd die naar de Alpen zijn vertrokken. Kamerlid Boris van der Ham is deze week druk bezig met het bespreken van wetsvoorstellen en fractievoorzitter Alexander Pechtold is nog actief op Twitter, zij het op onbekende locatie.

Iemand die wél zijn tas heeft gepakt en eropuit is getrokken, is SP-Kamerlid Harry van Bommel. Op zijn weblog laat Van Bommel weten vertrokken te zijn naar Iraaks Koerdistan. Wel om te praten over ditjes en datjes met de Koerdische Regionale Regering, maar hij is er in elk geval even tussenuit.

Dat kan van zijn fractievoorzitter, Emile Roemer, overigens niet gezegd worden: Roemer moet vandaag nog bij het glazen huis in Eindhoven langs voordat hij van zijn politieke pauze kan genieten.

Vicepremier Maxime Verhagen is vooralsnog in Nederland. Gisteravond is Verhagen uit eten geweest met Ronald Plasterk en vandaag was hij weer fanatiek aan het discussiëren op Twitter over de kredietcrisis.

Helaas is er geen enkel Kamerlid op een tropisch eiland gespot. En onze minister-president liet aan het begin van zijn kerstreces louter en alleen de volgende boodschap achter: “Vandaag de laatste ministerraad van 2010. Iedereen hele fijne feestdagen toegewenst en tot in het nieuwe jaar.”

Onderwerpen