SP’er boos op minister Schultz van Haegen

Noortje Beumer 22 dec 2010 Politiek

Blijkbaar zijn niet alle Kamerleden rustig met kerstreces gegaan. Zo maakt SP-Kamerlid Farshad Bashir (jongste Tweede Kamerlid ooit) zich tijdens zijn vakantie wel erg druk om de NS-winterdienstregeling. Sterker nog; Bashir is de pen in geklommen tijdens zijn welverdiende vrije dagen om schriftelijk vragen te stellen aan minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. Zijn standpunt: de NS hebben de dienstregeling aangepast ten dienste van diens eigen portemonnee.

De SP’er laat in een nieuwsbericht op de website van de partij weten dat de aangepaste dienstregeling van de NS helemaal niet nodig is. “Dit is gewoon een verkapte bezuiniging over de rug van de reizigers,” aldus Bashir. Het Kamerlid is bang dat door deze winterdienstregeling reizigers eerder zullen besluiten om de auto te pakken, wat in zijn ogen meer risico’s met zich meebrengt. “Bij voorbaat al de service verslechteren is onacceptabel,” voegt het jonge Kamerlid er aan toe.

Erg blij met de dienstregeling lijken de NS zelf ook niet. “U moet nadrukkelijk rekening houden met een langere reistijd en drukkere treinen. Dat is erg vervelend voor u als reiziger,” zo melden de NS op de website. De winterdienstregeling houdt in dat treinen minder vaak rijden en reizigers vaker moeten overstappen. Bashir trekt zich er echter niets van aan en verwacht binnen 48 uur antwoord van minister Schultz op zijn schriftelijke vragen. Kerstreces of niet; sommige Kamerleden werken gewoon door.

Reageer op artikel:
SP’er boos op minister Schultz van Haegen
Sluiten