Spring naar de content

Totale chaos bij ‘rechtse’ omroep WNL

Het is alweer woensdag, dus u weet wat dat betekent: medianieuws! De omroep WNL schijnt zich in woelig vaarwater te bevinden. De bron is PowNews (onderdeel van de TMG/Telegraaf/Geenstijl-kongsi), dus wellicht hebben we met een hoax te maken. Maar goed, de grote Martin van Amerongen indachtig: een goed verhaal moet je niet doodchecken. What gives? “Bereidt u zich er dus maar op voor dat Sjuul Paradijs elke ochtend gaat aanschuiven om de voorpagina van zijn krant voor te lezen. Gezellig, met een lekker broodje.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat er iets niet goed zat bij WNL, wisten we. Begin deze maand moest de ter zake kundige Michiel Bicker Caarten het veld ruimen als hoofdredacteur en presentator van Uitgesproken WNL. Volgens WNL-voorzitter Fons van Westerloo een ingreep vanwege de noodzaak voor een ‘duidelijker signatuur’ van het programma. Oud-LPF-politicus Joost Eerdmans (overigens eveneens ter zake kundig) zal Bicker Caarten volgend jaar opvolgen.

Aanleiding voor de meest recente strubbelingen bij de kersverse omroep schijnt de ‘Rechtse Nederlander van het Jaar’-verkiezing te zijn. Vanmorgen werd bekend dat Job Cohen de twijfelachtige eer heeft gekregen met deze titel begiftigd te worden.

Naar verluidt schoot dit De Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs in het verkeerde keelgat. Naar het schijnt zijn er nu twee De Telegraaf-redacteuren aangesteld om orde op zaken te stellen bij de omroep. “Dit tweetal legt momenteel het WNL-personeel op de pijnbank om vast te stellen hoe rechts ze zijn. Iedereen die ook maar in de verste verte links ruikt, mag op exitgesprek komen.”

Opmerkelijke ontwikkelingen dus bij WNL. De details leest u hier.