Spring naar de content

Elco Brinkman: ‘ChristenUnie is dom bezig’

Harde woorden van Elco Brinkman in het SGP-jongerenblad In Contact. De oud-CDA-politicus en beoogd CDA-lijsttrekker voor de Eerste Kamer is kritisch op ChristenUnie-senator Egbert Schuurman. Schuurman zei in augustus dit jaar bij voorbaat geen wetten van de PVV te zullen ondersteunen. “Een domme houding,” aldus Brinkman. “Daarmee kun je je geweten misschien wel zuiver houden, maar het is zeer de vraag of je daarmee de maatschappij dient. (…) Je kunt beter met een bebloede kop, dan met een schramloos gezicht uit de wedstrijd komen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Brinkman was ooit kroonprins van het CDA en Ruud Lubbers. Die laatste liet hem echter, vlak voor de verkiezingen in 1994, vallen en gaf een stemadvies voor Ernst Hirsch Ballin, derde op de lijst. Brinkman beet in het stof. Toch wil hij niet in wrok omkijken, ook al is een zekere pijn voelbaar. “Hoewel het onterecht is om Lubbers als oorzaak van alle problemen aan te wijzen, is de verstandhouding daarna wel danig bekoeld. Ik had zoiets van: Verdraaid! Nu hebben we zoveel jaren goed samengewerkt en nu dit…”

Brinkman zegt niet beschikbaar te zijn voor het premierschap maar houdt nog steeds een vinger aan de pols van het CDA. Zo maakt hij deel uit van het ‘mastodontenoverleg’, een informeel gezelschap van oud-CDA-politici. 

Daarnaast zegt hij zich meer thuis te voelen bij de SGP dan de ChristenUnie, is hij voorstander van de toetreding van Turkije tot de Europese Unie en is hij tegenstander van de kilometerheffing. Het buitengewoon lezenswaardige interview van de SGP-jongeren met Brinkman leest u [[download file=”2010-12/brinkman1.pdf” icon=”” text=”hier” title=”” ]] en [[download file=”2010-12/brinkman2.pdf” icon=”” text=”hier” title=”” ]] (pdf).

Onderwerpen